Imena ljekara-specijalista i supspecijalista iz novopazarske Opšte bolnice, potpisnika pisma i peticije upućene najvišim zvaničnicima Srbije, postala su poznata javnosti, piše Danas.

Njih 37, od 108, podiglo je glas protiv stanja u toj ustanovi za vrijeme epidemije korona virusa. Od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, zatražili su smjenu v. d. direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika u rukovodstvu, koji su označeni kao najodgovorniji za lošu situaciju u toj ustanovi i lošu organizaciju rada službi u toku epidemije.

Mahmutovićevu i smjenu njegovih saradnika zatražila su peticijom dva anesteziologa, pneumofiziolog, četvoro internista, po jedan endokrinolog, kardiolog, reumatolog, otorinolaringolog i infektolog, sedam hirurga, četiri oftalmologa, tri ginekologa, po dva pedijatra, neurologa i psihijatra, četiri fizijatra i jedan specijalista biohemije, piše list Danas.

Među potpisnicima su sadašnji i bivši načelnici odjeljenja, a među njima su i smijenjena v. d. načelnica Infektivnog odjeljenja Lejla Ćeranić, ali prvi oboljeli lekar od Covid-19, još u prvom piku, pneumofiziolog dr Jasmina Osmanović, koja je posle jednomesečnog oporavka, nesmanjenim naporima nastavila da se bori protiv korona virusa.

Upada u oči da je svoj potpis ispod pisma i peticije stavila i dr. Zana Doličanin, oftalmolog, koja je jedna od tri Mahmutovićeva zamjenika.

Ovo su ljekari koji su digli glas za smjenu Meha Mahmutovića

Posted by Sandžačke on Sunday, August 16, 2020

Potpisnici pisma i peticije su specijalisti sa deceniju, dvije i više staža.

U gradu su poznati kao ljekarski autoriteti i vrsni stručnjaci. Glas su podigli jer hoće da odbrane “svoju i čast bijelih manitila, ali ida vrate poljuljano poverenje naroda“. Imena potpisnika su objelodanjena jučer i Danasov izvor tvrdi da “ne treba isključiti mogućnost da već danas krene Mahmutovićeva odmazda protiv neposlušnika”.

U naredna 24 sata očekuje se da potpisnici peticije izađu pred novinare i javnosti objasne sve razloge zbog kojih su podigli glas i pomoć zatražili od najviših državnih zvaničnika.

Mahmutović: Podnio sam krivične prijave

Mahmutović je, njemu podobnim medijima, rekao da je podnio krivične prijave protiv pojedinaca, institucija i organizacija “koji su ugrožavali rad bolnice i njegov lični integritet”. Potpisnike peticije označio je kao one koji nisu lečili obolele od kovida 19, da ima među njima i onih koji su pred oduzimanjem licence.

Izvor: Danas.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here