Foto: radiostoplus.com

Kako je moguće da je juče u Srbiji od posljedica Kovida ukupno preminulo četvoro, od koji je troje bilo iz Novog Pazara, zašto je u novopazarskoj bolnici bilo došlo do ukrštanja crvenih i zelenih zona i zašto je direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović na liječenju u Beogradu, pitanja su na koje danas nisu mogli da odgovore koordinator ove zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek i njegov kolega Slobodan Milisavljević.

“Ja ne mogu da znam da li je u cijeloj Srbiji umro još samo jedan pacijent. Od mene ćete svakog dana čuti prave podatke iz Novog Pazara, sviđali se oni nekom ili ne”, rekao je Đerlek.

On je naglasio da ga ne zanimaju nikakve politike, rase, vjere ili polovi, pa je na pitanje zašto se, ako već predsjednik Vučić novopazarsku bolnicu smatra odličnom, Mahmutović liječi u Beogradu odgovorio da ne zna.

“Sam sam bio na liječenju i, praktično, iz bolnice došao da pomognem. Doktor Mahmutović je već tada bio u Beogradu i ne znam kako i zašto je to tako”, odgovorio je Đerlek.

Doktor Slobodan Milisavljević, lekar sa iskustvom u borbi protiv korona virusa i na ispomoći u Novom Pazaru, rekao je da će analiza propusta koji su doveli do ukrštanja, takozvanih, crvenih i zelenih zona morati da sačeka gašenje epidemije.

“Bitno je da smo sada uspostavili red i zone potpuno odvojili. Rezultati su već vidljivi po smanjenju gužvi u ambulantama”, rekao je doktor Milisavljević.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here