Screenshot: RTV Novi Pazar/Sjenica.com

Novinar Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara i Enver Linda Kalender humanista iz Sjenice među 15 su pobjednika online takmičenja “Oni su heroji” koji je organizovala Delegacije EU u Srbiji u partnerstvu sa Air Serbiom.

Novinar Aleksandar Nićiforović u vrijeme trajanja vanrednog stanja bio je angažovan za više medija. Tokom dana izvještavao je o svim aktuelnostima koje se tiču korona virusa, nažalost najčešće o broju oboljelih i umrlih.

“Tokom noći Aleksandar postaje super novinar jer piše, i javnost upoznaje sa nekim pravim i istinskim herojima. Tokom 50 dana trajanja policijskog časa, na portalima i svojim nalozima na društvenim mrežama u rubrici “Lepša strana vanrednog stanja” objavio je 50 pozitivnih priča o ljudima i događajima. Svakog dana po jedna priča, nevjerovatan podvig. On je u pravom smislu prikazao ljepšu stranu vanrednog stanja, biležeći svakodnevno pozitivne priče, kojih je svakako bilo”, kaže o svom kolegi novinar Zoran Maksimović.

Enver Kalender u narodu poznat kao Linda drugo je ime za humanost u Sjenici. Za vrijeme vanrednog stanja, kao i u drugim sličnim situacijama, odmah je stao u prve redove kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sa vojskom volontera iza sebe, svakodnevno je stizao u svaki kraj naše Sjenice noseći hranu, lijekove i sve ono što je ljudima u tom momentu bilo potrebno. “Doba korone” još jednom je potvrdilo ono što svaki Sjeničak misli o Lindi, a to je da je riječ o čovjeku koji je istinski humanista i koji zaslužuje epitet heroja.

Izvor: euinfo.rs/onisuheroji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here