Granice Grčke otvorene su od 8 sati za građane Srbije, ali prelazak nije tako jednostavan. Za sad je moguće ući samo preko Bugarske. Iako je najavljeno da će potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test biti dovoljni za ulaz u zemlju, turiste na granici zatekla je drugačija priča.
“Mi smo stigli prvi danas na granični prelaz oko 6 sati, Grci su stvarno bili ljubazni i pustili su nas oko pola sedam, nisu hteli da čekaju zvanično osam sati. Međutim onda je sve počelo da se komplikuje!” rekao je Bratislav Ilić, koji se javio uživo sa graničnog prelaza.
On ističe da iako su putnici imali potvrdu o vakcinaciji, svima je na licu mesta morao da bude urađen brzi PCR test. Kako su testovi kasnili iz Soluna, morali su da sačekaju do osam sati da bi mogli da pređu granicu.
“Nije jednostavno, iako imate negativan PCR test ili potvrdu o vakcinaciji – sve koji su bili na granici Grci su naterali na brzi test”, dodao je.
Kopnenim putem ne možete putovati preko Makedonije, nego trenutno samo preko Bugarske, morate da imate PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrdu o vakcinaciji i popunjen obrazac za turiste, koji sadrži sve informacije – od imena do prezimena, do broja apartmana gde ćete biti smešteni.
Za sada se na granici mogu samo zateći kola bugarskih illi rumunskih registacija, dok se veće gužve očekuju tokom uskršnjih i prvomajskih pratnika.
IZVOR: TV PRVA/SCREENSHOT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here