Sednica Skupstine grada je prekinuta sinoć oko 22 sata i nastavljena je danas. Pred odbornicima se nalazi obiman dnevni red, a usvojeno je prvih pet tačaka od 55 planiraniih.
Odbornici Skupštine Novog Pazara raspravljaće o odluci o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu i izabrati novog člana Gradskog veća.
Prema dostavaljenom radnom materijalu Skupštine, komunalna milicija biće organizaciona jedinica u sklopu lokalne samouprave i brinuće o komunalnom redu u gradu. Prema pisanju portala konkurs za prijem 15 milacajaca i jednog načelnika će biti raspisan po usvajanju odluke i nakon toga oni biti upućeni na obuku.
Direktori svih javnih ustanova će odbornicima lokalnog parlamenta predstabiti planove i programe rada svih za 2021. godinu. Na dnevnom redu su i kadrovske promene u nadzornom i upravnom odboru Centra za socijalni rad.
Na dnevnom redu je i predlog odluke o prodaji 115 kvadrata parcele 910/2, u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 evra.
Skupštini je predloženo i da razreši dosadašnjeg člana Gradskog veća Enesa Buhića te funkcije jer je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
S. R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here