Iako je Grad Novi Pazar jučer pozvao na sastanak sve direktore osnovnih i srednjih škola, Medresa Gazi Isa-beg nije dobila poziv. Početak nove školske godine bio je povod, kao i organizacija nastave uz sve mjere zaštite, ali bez predstavnika najstarije obrazovne institucije

-Ja mislim da je to još jedan od propusta lokalne samouprave i Grada Novog Pazara jer je Medresa i najstarija škola ovog Grada. Postala je identitet i simbol Grada Novog Pazara i Sandžaka općenito nosi ime osnivača ovog Grada. Bez obzira na našu autonomnost u rukovođenju i organiziranju nastave i funkcioniranja Medrese mislim da je predstavnicima Medrese bilo mjesto na tom sastanku, kaže gostujući u Jutarnjem programu STV predsjednik Uprave Medrese sandžački muftija Abdurahman ef. Kujević.

Bez obzira na to, Medresa je organizovala kompletno funkcioniranje. Nastava počinje 7. septembra u svim gradovima, osim što će se u Rožajama odvijati onlajn u skaldu s odlukom te zemlje da odloži početak za oktobar.

Također, preduzete su i sve mjere zaštite pa je pripremljena i prostorija u kojoj će biti izolovan onaj kod kojeg budu primijećeni bilo kakvi simptomi do dolaska roditelja i prebacivanja u bolnicu. Internat je predviđen isključivo za učenike koji nisu iz Novog Pazara i bliže okoline.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here