Nebojša Lazović (48), koji je u subotu ubijen na groblju u selu Lopužnje na Rogozni, nadomak Novog Pazara, decenijama je bio u lošim odnosima sa bratom i sinovcem Dejanom (26), uhapšenim zbog sumnje da ga je nožem usmrtio, a ranio njegovog sina Uroša (21).
Do krvavog obračuna bliskih rođaka došlo je nakon što su, na Zadušnice, na seoskom groblju zapalili svijeće preminulim članovima porodice i sa još desetak osoba seli za sto da se posluže.
Prema riječima očevidaca, Nebojša i Uroš sjedeli su nekoliko mjesta udaljeni od Dejana i njegovog oca, razgovarajući sa rođacima i prijateljima iz sela, iz kojeg su se odavno odselili u novopazarsko naselje Postenje.
– U jednom trenutku, Dejan je skočio, potegao nož, koji mu je najvjerovatnije bio za pojasom, i nasrnuo na Nebojšu. Ubo ga je dva puta u predjelu stomaka i grudnog koša, a jednom brata Uroša. Tom prilikom i Nebojša je udario flašom Dejana po glavi, a onda su se umiješali ostali i uspijeli da ih razdvoje – priča izvor “Novosti” iz istrage.

ŽRTVA Nebojša Lazović, Foto Privatna arhiva
Teško ranjenog Nebojšu ubacili su automobil i uputili se ka Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ali je on preminuo usput. Njegov sin Uroš je zbrinut u toj zdravstvenoj ustanovi i njegovo stanje je stabilno. Prema nezvaničnim informacijama, njega je Dejan ubo u stomak, ali mu nije povrijedio nijedan organ.
– Nakon obračuna, Dejan je nož sakrio zabivši ga u zemlju iza poljskog klozeta, a onda se uputio ka gradu i bolnici, jer je i sam bio povrijeđen. Ubrzo je uhapšen, a njegov otac, kod kojeg je pronađena palica, na uviđaju je pokušavao da obmane policiju navodeći da njegov sin nije sa sobom imao nož, već da je pokupio neki sa stola – kaže naš izvor i dodaje da Dejan nije bio pod dejstvom alkohola kada je napao strica.

NEBOJŠA JUČE SAHRANJEN
Na pravoslavnom groblju kod Petrove crkve, ubijeni Nebojša Lazović sahranjen je u prisustvu članova porodice, rođaka i prijatelja. Iza sebe je ostavio suprugu, dva sina i ćerku.
Osumnjičeni za ubistvo prilikom hapšenja, prema riječima policajaca, nije pokazivao znake žaljenja i kajanja zbog toga što je usmrtio strica i povrijedio brata.
– Djelovalo je kao da nije svjestan šta je uradio. Pokušavao je da neobavezno ćaska sa policajcima, bez pominjanja onoga šta se desilo na groblju – kaže naš izvor u policiji.
Poznanici i komšije Lazovića, Nebojše i Dejana, kažu da su njihove porodice, uz kraće prekide, decenijama u svađi, najvjerovatnije zbog neriješenih imovinskih odnosa.

POVRIJEĐENI Uroš Lazović, Foto Fejsbuk
Iako međusobno ne govore, njihove kuće u naselju Postenje, u koje su se doselili iz dvadesetak kilometara udaljenog Lopužnja, nalaze se jedna do druge.
– Nisu bili u dobrim odnosima, ali nismo očekivali da se ovako nešto može desiti, iako su i jedni i drugi prgavi, a svađe i tuče im nisu strane. Čuo sam da se Dejan nekoliko puta tukao po gradu, da je imao problema sa zakonom, ali da ubije strica, na Zadušnice, na groblju, to je strašno – priča jedan od žitelja Postenja.
Djelu naselja u kojem su kuće žrtve i ubice juče nije moglo da se priđe, rođaci i komšije nisu željeli da pričaju sa novinarima, a sve je obezbjeđivala i patrola policije.
Izvor: Novosti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here