Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je pismo predsedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću i predsjedniku Stranke demokratske akcije Bakiru Izetbegoviću zatraživši da iskoriste svoj autoritet i pomognu i motivišu bošnjačke stranke da ujedine izborne rezultate u interesu građana Sandžaka.

Upoznajući ih sa trenutnom političkom situacijom u Sandžaku, ona je istakla da održavanje konstitutivnih sjednica skupština u Sandžaku pokazuje da inicijativa Vijeća za udruživanje izbornih rezultata, za sada, nije dala željene rezultate, saopćilo je BNV.

BNV je prošlog mjeseca uputilo dopis bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, da obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije kao i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama.

Lider SDA ponovo je uspio upropastiti pregovore bošnjačkih stranaka o zajedničkom djelovanju nametanjem oktroisanog…

Posted by Sandžačke on Wednesday, August 12, 2020

Građani Tutina su na zadnjim izborima većinski glasali za promjene, ali je njihova izborna volja pogažena dogovorom SDA i vladajućeg režima u Beogradu

Posted by Sandžačke on Thursday, August 13, 2020

Ugljaninu je bio prioritet da po svaku cijenu sačuva vlast u pojedinim sandžačkim opštinama, a ne zajednička borba…

Posted by Sandžačke on Friday, August 14, 2020

Izvor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here