Screenshot/SANANakon razmirica i podnošenja ostavke na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja (SPP), bivši narodni poslanik Zukorlićeve stranke Samir Tandir svoj politički angažman nastavlja samostalno.
Podsjećamo, Tandir je početkom maja mjeseca ove godine, nakon odluke Predsjedništva SPP-a o raspuštanju odbora ove strake u Prijepolju, podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci, navodeći da će o svom daljem angažmanu javnost obavijestit “kada za to bude vrijeme”.
Tandir je jučer saopćio da je od dijela članova odborničke grupe SPP-a u Prijepolju formirao novi odbornički odbornički klub svoje buduće stranke pod nazivom Bošnjačko-srpski savez (BOSS). Kako saznajemo, riječ je o četiri odbornika od ukupno osam članova odborničke grupe SPP-a u lokalnom parlamentu Prijepolja.
“Danas smo formirali prvi odbornicki klub Bošnjačko Srpskog saveza-BOSS. Situacija u kojoj se nalazimo kao narodi i kao država kao region je kompleksna i pred nama je puno izazova. Samo zajedničkim snagama,autentičnih predstavnika Bosnjaka i Srba,možemo se uspješno nositi sa svim izazovima”, naveo je Tandir u objavi na društvenim mrežama.
Stranka pravde i pomirenja je zbog loših izbornih rezultata na posljednjim izborima raspustila opštinski odbor u Prijepolju kojim je rukovodio Tandir.
Tandir je kao kadar SPP u ranijem periodu dovođen u vezu sa brojnim aferama u Prijepolju, a u javnosti je kritikovan i zbog snishodljivog odnosa prema SNS-u.
Inače, već duže vremena kruže priče o bliskosti muftije Dudića i Tandira, kojeg je prilikom postavljanja kamena tameljca za Islamski cemtar u Brodarevu predsjednik Mešihata mimo protokola doveo u svom automobilu i smjestio u prvi red, pa je kasnije bio svjedok velikog negodovanja Brodarevaca zbog toga.
Već duže vremena se spekuliše da Tandir navodno ima prešutnu podršku Dudića u svom novom političkom projektu zajedno s Elmom Elfić.
Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here