Radna grupa “FDU protiv nasilja” je formirana na inicijativu Studentskog parlamenta sa ciljem da se otvori direktna komunikacija sa studentima koji su doživjeli bilo kakav oblik seksualnog uznemiravanja. U izvještaju grupe navedeno je da je u periodu od 21. januara 2020. do 17. februara 2021. primljeno ukupno 12 prijava.
– Devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, tri prijave se odnose na vrijeđanje, omalovažavanje i ismjevanje studenata. Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dvije osobe odnose se po dvije prijave, a na tri osobe po jedna prijava – navodi se u izvještaju.
Nezvanično su potvrdili izvori sa FDU, piše “Kurir”, da se pet prijava navodno se odnose na profesora Prokića.
Profesor Miloš Pavlović, dekan FDU, objasnio je da je proces u toku i da su prijave koje stižu na platformu anonimne, a ima i potpisanih.
– Fakultet će procesuirati sve prijave koje ukazuju na kršenje krivičnog zakonika, a zasad takvih slučajeva nije bilo. Prekršaji ne izlaze iz akademskih normi, već su etičke prirode. Procedura je u toku i na kraju će etička komisija utvrditi da li je bilo nekih prekršaja – kazao je dekan.
Prokić: Znam za jednu prijavu

Profesor Nenad Prokić rekao je da zna za samo jednu prijavu.
– Ona je bila potpisana, ali za nju se ispostavilo da je bila greška, jer su to bile moje fotografije s plaže koje sam greškom poslao koleginici. Ostale mi nisu poznate i pretpostavljam da su anonimne i ne mogu da dam komentar, jer se one i ne daju na uvid – objasnio je Prokić.
MISTERIOZNA KARIJERA MUFTIJINOG ZAMENIKA: Prokić bio istaknuti mason, a i oficir je Malteškog viteškog reda
Potpredsjednik Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP) Nenad Prokić, prema sopstvenom prizanju bio je masonski majstor 33. stepena ali i oficir Malteškog viteškog reda. Članovi Malteškog reda polažu zakletvu Papi na vjernost a nastali su još u 11 vijeku.
Zukorlićev saradnik Nenad Prokić je od 2014. godine na položaju Savjetnika za humanitarne poslove u ambasadi Suverenog vojnog malteškog reda u Republici Srbiji. Prokić je osnivač i prvi predsjednik Grupe prijateljstva sa Malteškim viteškim redom u Parlamentu Srbije.
Princ i Veliki majstor Suverenog vojnog reda Svetog Jovana od Jerusalima, Rodosa i Malte, fra Metju Festing, odlikovao je Nenada Prokića viteškim Krstom Velikog Oficira “PRO MERITO MELITENSI” Suverenog malteškog Reda u junu 2012. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here