Vozač Hyundaija inicijala I. G. (69) iz Zagreba koji je uhapšen s kilogram heroina na graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u Vinjanima Gornjim, na novoj je adresi na splitskim Bilicama u istražnoj ćeliji zatvora.
Kako prenose mediji, prilikom hapšenja s njim u osobnom automobilu bilo troje unuka koji su s njim prevalili rutu iz Zagreba u Posušje te su zaustavljeni kada su krenuli nazad.
Do hapšenja je došlo u utorak poslijepodne kada su iz BiH djed i unuci namjeravali prijeći u Hrvatsku.
Zbog sumnje da se u vozilu Hyundai, zagrebačkih registarskih oznaka, nalazi droga pristupilo se vanjskom pregledu vozila uz korištenje Wolfa, službenog policijskog psa za detekciju droga.
Pas je odmah reagirao i potvrdio sumnju policijskih službenika PGP Imotski. Vozač je uhapšen te je uslijedilo kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je obavljena pretraga vozila.

Foto: MUP Hrvatske: Droga pronađena u vozilu
U stražnjem dijelu automobila pronađeno je i oduzeto osam PVC paketića heroina ukupne težine 1048,2 grama.
Utvrđeno je da je muškarac krenuo iz Zagreba s kćerkom i njeno troje djece te su otišli u Posušje. Kćerka je ostala preko granice, a on se s djecom uputio nazad.
U svojoj odbrani je kazao da ne zna ništa o drogi te sumnja da mu je podmetnuta u automobil kada je u Posušju odveo Hyundai na servis. Rodom je iz tog kraja i često ide preko granice, a na istom području ima i registriranu firmu.
Otprije nije prijavljivan zbog zloupotrabe opojne droge, a brane ga dvojica advokata iz Zagreba.
Tužiteljstvo je za njega zatražilo i dobilo istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
U nastavku istrage saslušat će se svjedoci i napraviti toksikološko vještačenje nađene droge, javlja Slobodna Dalmacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here