Sportski novinar Televizije Crne Gore (TVCG) Nebojša Šofranac prokomentarisao je sinoćnji verbalni napad koji je doživio na podgoričkom aerodromu tokom dočeka viceprvaka svijeta u boksu Petra Liješevića. On je na svom Fejsbuk profilu napisao da to ne bi isticao u prvi plan, jer je uvijek sport u prvom planu.

On je podsjetio da je nakon napornog radnog dana sa ekipom Javnog servisa otišao da snimi doček Liješevića, te da je TVCG bila jedina televizija na tom događaju.
“Otišao sam da snimimo doček Petra i bili smo jedina TV tamo, zato što taj trud i medalja to zaslužuju, a znajući odlično kakva će biti ikonografija. Pošto je čekanje potrajalo, moglo se čuti svašta, ali meni je taj folklor poznat decenijama, tu nemoć ne vrijedi komentarisati, kao ni klasične kukavice koje su to raspirivale”, napisao je Šofranac.
Na društvenim mrežama sinoć su “šerovane” fotografije na kojima je Šofranac pored trobojke. On je to ovako prokomentarisao.
“Za sve koji su nakon intervjua pitali da se slikamo, naravno da sam pristao, kao uvijek, nebitno kakve zastave nose. Poenta je da se priča samo o sportskom uspjehu. Nijesam htio ništa da pravim ni nakon otvaranja SP iako su bili pritisci, a previše bi jeftino to bilo večeras, to nije u prvom planu, uvijek je sport u prvom planu. Dakle, za sve dušebrižnike koji karikiraju po mrežama, a nijesu ni bili tamo, kao i za cjelokupnu javnost – nije se desilo ništa vrijedno pomena, samo je stigla medalja”, rekao je Šofranac.

Šofranac tokom intervjuisanja Liješevića Šofranac tokom intervjuisanja Liješevića
Članica aktuelnog saziva Savjeta RTCG Bojana Jokić podijelila je na društvenim mrežama fotografiju Šofranca sa trobojkom, uz prigodan emotikon u opisu, a napisala je i da je riječ o sramnom zastrašivanju novinara RTCG.
“Sportski događaji ne smiju služiti za političke ili nacionalne obračune”, napisala je ona.

Sramno zastrašivanje novinara @MMC_RTCG Sportski događaji ne smiju služiti za političke ili nacionalne obračune. pic.twitter.com/D6x4zAL38g
— Bojana Jokić 💤 (@Bojana_Jok) April 24, 2021

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here