Iza mještana Bara na Pešterskoj visoravni je jedan težak mjesec. Više su bili bez struje nego sa, putevi nepročišćeni, a ostaće i upamćena drama i sahrana mještanina iz Vrbnice koja je trajala oko tri dana.
“Apsolutno su mještani Bara u pravu, i potpuno ih razumijem. Preživjeli su težak mjesec okovani snijegom i ledom u strašno ekstremnim uslovima, zbog toga smo na Kriznim štabu odlučili da sve snage usmjerimo ka tom području kako se takve scene u budućnosti ne bi ponavljale.
Moram da kažem da smo imali i strašne opstrukcije od samih izvođača radova na terenu, koji su politički motivisani i koji su posao odrađivali a ne radili i sve to žestoko naplaćivali. Bili smo sa jedne strane ucijenjeni kao i žitelji tog kraja ali te stvari više se neće ponoviti. Zbog toga smo odlučili da ojačamo naše javno komunalno preduzeće sa novim mašinama, a verovatno ćemo i jednu locirati u samoj Mjesnoj zajednici Bare koja će u svakom trenutku biti mobilna i spremna da priskoči u pomoć mještanima”, kazao je za Glas zapadne Srbije Munib Mujagić predsednik opštine Sjenica.

Prethodna vlast ostavila dug od 700 miliona
Govoreći o problemima, Mujagić kaže da je nova lokalna vlast dolaskom u aprilu prošle godine zatekla ogromna dugovanja u budžetskoj kasi koju je bivša vlast nemilice trošila u “šoder” kampanji.
“Neće nam biti lako, jer prethodna vlast SDA i njeni sateliti ostavili su nam dug od 700 miliona dinara. Vjerujem da će nam država pomoći i priskočiti u pomoć kako bi taj problem prevazišli. Prvenstveno ćemo se angažovati na sređivanju niskonaponske mreže koja je u katastrofalnom stanju i u koju se decenijama nije ulagalo. Sve se može, jer postoji dobra volja.
Ovih dana posjetiću mještane Bara da im objasnim cijelu situaciju i zamoliću ih da zajedno krenemo u rešavanje problema koji se više ne smeju ponavljati. Pozabavićemo se, iako to izuskuje dodatne troškove, i onim putevima ne samo u ovoj mjesnoj zajednici nego i na cijeloj Pešteri koji vode i do dvije ili tri kuće”, kaže Mujagić.
Izvor: Glas Zapadne Srbije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here