Lider Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić kaže da se prekomponovanje vladajuće većine može očekivati u Tutinu i Prijepolju.

“Mislim da će se vlast u Sjenici stabilizovati, u Priboju i Novoj Varoši je stabilna”, kazao je Zukorlić, koji je izabran za jednog od potpredsednika Skupštine Srbije.

Dodaje da ne očekuje da će se vlast u Novom Pazaru prekomponovati, podsećajući da je stranka čiji je lider opoziciona stranka u tom gradu.

“Mislim da tako treba da ostane, naš stav nije da po svaku cenu treba ulaziti u vlast samo radi vlasti “, poručio je Zukorlić.

On kaže da ne treba ulaziti u vlast i imati komad vlasti koji god, dodajući da je “čak postojala takva ponuda vlasti”.

“Mi smo je odbili iz razloga što su problemi pre svega socijalni, ekonomski i politički i brojni drugi toliko nagomilani u Novom Pazaru poslednje dve decenije… Naš ulazak bi onda značio neku vrstu amnestije dve stranke koje su vladale, a to su: SDA i SDP”, objasnio je on.

Kako ističe, ne želi da njegova partija deli negativne posledice vladavine koja je ugrozila Novi Pazar.

“Izuzetno očajna slika u Novom Pazaru: verovatno najveća nezaposlenost u regionu, pogrešna urbanistička slika, razni drugi nagomilani problemi u Novom Pazaru”, istakao je Zurkolić.

Dodaje i da je situacija sa koronavirusom dodatni razglo zašto njegova stranka nije htela da uđe u vladajuću većinu.

“Ne možemo se pomiriti sa time da je oko 300 ljudi umrlo za nepunih mesec i po dana, ne možemo pregrnuti list i reći idemo dalje”, rekao je on i dodao da će tražiti odgovornost svih koji su krivi za to.

Izvor: B92

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here