Ovih dana zdravstveni radnici Doma zdravlja u Tutinu biju bitku u borbi sa korona virusom. Brojni su apeli za pomoć, prije svega za dijagnostičku opremu. Pomoć stiže sa svih strana, prvenstveno od Tutinaca koji rade u inostranstvu.

Fondacija opštine Tutin, koja je osnovana još 2016. godine, iako je tadašnji zamjenik predsjednika opštine Tutin Kenan Hot obećavao da će prvi projekat ove organizacije biti opremanje tutinskog Doma zdravlja najsavremenijim aparatima, nikada nije uručila niti jednu donaciju bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi u opštini Tutin, prenosi Sandžačka TV mreža.

Niko, nikad, za sve četiri godine njenog postojanja nije uspio da sazna koliko je sredstava uplaćeno za račun Fondacije, niti gdje su ta sredstva završila.

Tokom svom postojanja Fondacija opštine Tutin organizirala je dva velika humanitarna koncerta poznatih estradnih umjetnika. Koliko je novca prikupljeno na tim koncertima i da li su ta sredstva završila na računu Fondacije, i dalje je nepoznanica.

Krajem prošle godine Fondacija je odlukom opštinskog parlamenta naprasno zatvorena, naravno bez konačnog narativnog i finasijskog izvještaja. Čak nije bilo ni šturog objašnjenja.

Sandžačka TV mreža u sklopu istraživačkih emisija koje će realizovati do kraja godine od novog saziva parlamenta će zatražiti potpunu dokumentaciju o radu ove Fondacije.

Izvor: Sandžačka TV mreža

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here