Politika
apr 23, 2021, 11:58 am
5

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišeno tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek.
Prema zvaničnim podacima, dve doze vakcine do sada je primilo nešto više od 1,26 miliona građana.
Đerlek je ocenio da se kampanjom, tribinama i razgovorom sa građanima povećava broj onih koji se vakcinišu i da su rezultati posebno vidljivi u poslednjih dvadesetak dana.
Prema njegovim rečima, najviše se radilo na stručnom, naučno utemeljenom objašnjavanju medicinskim sestrama i studentkinjama da vakcinacija ne može da ugrozi njihovo buduće potomstvo, niti da utiče na sterilitet.

“Kada smo pričali o sterilitetu, shvatili smo da su se mnoge studentkinje i medicinske sestre plašile. Ipak, kada su videle da je kovid mnogo opasniji, a da od vakcine niko nije dobio sterilitet, povećan je broj medicinskih sestara i studentkinja koje su se vakcinisale“, rekao je Đerlek.
Ocenio je i da su građani izloženi velikom broju dezinformacija kada je reč o vakcinama i vakcinaciji, i da su zbog toga uplašeni.
(Fonet)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here