Učestale su pritužbe građana Novog Pazara i Tutina na kriminalno ponašanje migranata, to jest na učestal broj narkomana i nerijedak broj teških krađa od strane njih. Ovom prilikom skrećemo pažnju čitaocima da ne smijemo generalizovati stvari i targetirati sve migrante kao lopove i narkomane, jer ulazimo u jednu drugu krajnost stigmatizacije kompletnih naroda, a to nije svojstveno nama u Sandžaku.

Naš portal je došao do video snimaka i fotografija, iz Tutinu i Novog Pazara, kao dokaza da su krađu počinili migranti. Još sedmog juna saznali smo za prvu krađu u Tutinu od strane migranata, a javio nam je član porodice Derdemez. Migranti su u sitnim satima upali u dvorište porodice Derdemez, pa su iz avlije ukrali automobil i slupali ga u kanjonu rijeke Ibar. Tom prilikom niko od migranata nije teže povrijeđen. Kao dokaz dostavljamo vam prepisku sa članom porodice Derdemez i fotografije slupanog automobila.

Druga krađa se desila ovog mjeseca u Novom Pazaru u ulici Jošanički kej (možete pogledati i video snimak ispod teksta). Po priči svjedoka radi se o poznatoj grupi migranata, koji se često mogu vidjeti na ulicama Novog Pazara kako prose.

Enes Jaman je objavio video snimak krađe u Zanatskom centru, i tom prilikom je napisao sljedeće:

Evo sta rade migranti, ljudi tako mi Allaha pojedini mladi migranti sto su dosli očekujte svašta od njih, kradu, piju, drogiraju se. Ovo se desilo u Zanatskom centru, vlasnici lokala ne mogu i ne znaju kako da postupe  prema njima.

A skrinšot komentara možete pročitati  ispod teksta


Broj pregleda:
1.508
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here