Popularni fudbaler Mesut Özil, koji igra za Fenerbahçe, je na pitanje novinarke da li postoji posebna dova koju uči prije utakmice, on je odgovorio da uči dijelove iz Kur’ana.
– Prije utakmice učiš dove. Postoji li neka posebna dova koju učiš, kako se osjećaš dok učiš dove, pitala je novinarka.
– Ja sam musliman. Prije utakmice proučim neki dio iz Kur’ana, odgovorio je Özil.
Mesut Özil je nedavno prešao da igra za Fenerbahçe. Za TRT Deutsch kanal je rekao kako od djetinjstva navija za Fenerbahçe, te da želi doživjeti prvenstvo sa žuto-plavim dresom.
– Moj san još iz djetinjstva je da igram za Fenerbahçe. Veliki sam navijač Fenerbahçea, i eto sad igram u Fenerbahçeu. Naš cilj je naravno prvenstvo, i tome ćemo težiti, rekao je Özil.
I ja želim uspjeti u ovom klubu

Özil, Fenerbahçe prati od djetinjstva, još vremena kada je igrao Erol Bulut, koji je sada tehnički direktor kluba.
– Pratio sam Fenerbahçe jos u periodu kada je Erol Bulut igrao, i kada je Okocha igrao, i njegove utakmice sam gledao. Okocha je bio jako talentovan, odigrali su dobre utakmice. I ja želim biti uspješan u ovom klubu, kazao je Özil.
O svemu će trener odlučivati
Novinarka ga je pitala na kojoj poziciji želi igrati, obzirom da je iskusan igrač.
– O tome odlučuju tehnički menadžer, ja uglavnom igram u poziciji veznog igrača, ali o svemu će trener odlučiti, rekao je Mesut Özil.
Također je na pitanje koje dove uči, Özil odgovorio da prije utakmice uči Kuran.
– Ja sam musliman. Prvo učim dijelove iz Kur’ana. Nakon toga proučim dovu da sve prođe dobro, za mene i moje suigrače, kazao je Özil.
Zambak.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here