Kako piše portal Sandžakhaber, blizak Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP) Rasima Ljajića, danas je u Tutinu sklopljen dogovor između SDP-a u toj opštini i “Liste Tutin na prvom mjestu” čije je nosilac bio Bajro Gegić, radi zajedničkog nastupa u pregovorima oko formiranja vlasti u Tutinu. 

Kako navodi ovaj portal, na sastanku je zaključeno da se formira jedinstven odbornički klub od 7 odbornika, bez obzira da li će taj novi savez biti u vlasti ili opoziciji.

Predstavnici dvije liste smatraju, da odgovornost za formiranje vlasti treba da preuzmu one stranke koje su osvojile najviše mandata na proteklim izborima, a to su SDA i SPP.

Tek ako oni ne budu uspele da dođu do neophodne većine, onda će zajednički klub (SDP i lista Bajra Gegića) započeti pregovore sa drugim strankama oko formiranja vlasti u Tutinu.

U međuvremenu će predstavnici ovog novog Saveza izraditi platformu za pregovore koja će sadržavati prioritete za rješavanje ključnih problema u toj opštini,kao i principe i način rada buduće lokalne vlasti, navodi Sandžakhaber.

Ona stranka koja prihvati program novog Saveza može biti partner u pravljenju većine u Tutinu.

Izvor: Sandzakhaber.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here