U vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su sa sobom imali više desetina kilograma droge
Makedonski policajci uhvaćeni su juče na albansko-crnogorskoj granici sa velikom količinom marihuane ispod sedišta njihovog automobila, saopštila je crnogorska policija.
Droga je pronađena u vozilu koje pripada Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Crnogorski carinici su na ulasku u zemlju zaustavili vozilo, koje je prethodno bez problema prešlo albansku granicu, i pronašli veliku količinu narkotika. Pozivajući se na nezvanične izvore iz crnogorske policije, makedonski mediji prenose da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Nije otkriven njihov identitet, a nije poznato ni da li su uhapšeni ili deportovani.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Sverne Makedonije potvrdilo slučaj i objašnjava da je reč o prethodno zaplenjenoj drogi koja je ostala skrivena ispod sedišta automobila, zaplenjene u policijskoj akciji 2016. godine.

– Tokom jučerašnjeg dana (22. septembra), zaposleni u Sektoru za računarski kriminal i digitalnu forenziku pri Ministarstvu unutrašnjih poslova otišli ​​su na obuku u Crnu Goru, a za putovanje tamo pozajmili su službeno vozilo iz auto -parka MUP -a, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova koristi od kada je je dobilo od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji za borbu protiv trgovine drogom 2016. godine. Kada su stigli na granicu između Albanije i Crne Gore, u vozilu je pronađena marihuana koja je bila sakrivena u bunkerima ispod sedišta. Međutim, zaposleni u MUP -u nemaju nikakve veze sa drogom, već je to bilo sakriveno u automobilu, odnosno ostalo je od 2016. godine kada je ovo vozilo zaplenjeno u akciji Uprave carina, a zatim dato Agenciji za upravljanje oduzete imovine, odakle je data MUP -u – objasnili su iz Ministarstva.
– Zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemaju nikakve veze sa drogom i to je potvrdilo albansko javno tužilaštvo i oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju smo obavestili naše javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i raščišćavanja slučaj – dodalo je makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Naveli su da će, u skladu sa protokolom o bilateralnoj saradnji, dalji postupak na utvrđivanju sastava pronađene materije i njenog porekla, kao i procesuiranju predmeta, sprovesti nadležni organi Republike Albanije.
Autor: redportal.rs
IZVOR: SLOBODAN PEČAT, FOTO: SLOBODEN PEČAT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here