Narode moj, ja sam Mithat Mušić, anesteziolog Opšte Bolnice u Novom Pazaru. Pišem kao čovjek koga bole žrtve, suze i uzdasi mog naroda (podrazumijevam sve ljude koji u Sandžaku žive bez obzira na vjeru i naciju) i ovu priliku koristim da nazdravim glavu i izjavim saučešće porodicama umrlih nam sugradjana.
Što reče naš Duško Radović :”Mnogi nesposobni ljudi su daleko dogurali. Ko je nesposoban može raditi sve. Sposobni rade samo ono što umiju.” Tako je naš direktor bio i gradonačelnik, i radio je u Penzionom fondu, i u Ministarstvu Zdravlja i u medjuvremenu je i doktorirao. Izvinite ako nisam uspio da nabrojim sva Vaša “uspješna” zanimanja. Ja sam obični anesteziolog koji se i dan danas stidi svog neznanja i zahvalan sam svima koji me mogu bilo čemu podučiti. Nikome ne bi smetala zvanja, znanja i iskustva našeg direktora da se sve ovo nije desilo našim sugradjanima.
Zbog Vaše neorganizovanosti, neznanja i nesposobnosti, Vas i Vaše uprave( što primijeti i naš predsjednik Vučić), mnogi naši sugradjani platiše glavama. Sve ste okrenuli naopačke u bolnici, dno vam na vrhu stoji, (ima tu par časnih ljudi), bilo je i načelnika službi koji nisu smjeli da stanu ispred svog kolektiva i koji su pobjegli glavom bez obzira, neka im je na čast. Niko nema više od jednog života, ali ima mnogo onih koji, pored svoga, troše i nekoliko tuđih života.
Stidi se vladajuća Srbijo… kakvu nam Vi to poruku šaljete? Zar nije bilo dosta žrtava u Sandžaku? Zašto nam vrijedjate inteligenciju i pljujete nam u lice, podmečući nam kao kukavičje jaje starog-novog direktora? Od Vas je bilo moralno da date ostavku, a moralno je i da Vas smijene. Minimum ljudskog dostojanstva i časti mi nalaže da dignem glas protiv Vas kao direktora i rukovodioca, kao čovjek me ne interesujete. Narode moj, ako vas boli svaki izgubljeni żivot i svaka nepravda, vi ste moja braća.

Autor: Dr. Mithat Mušić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here