Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović vratio se danas na posao nakon nešto više od mjesec dana odsustva zbog zdravstvenih problema, saznaje radio Sto plus.

Njemu je pozlilo 30. juna, nakon posjete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Novom Pazaru, tokom koje je grupa građana, nezadovoljna stanjem u toj zdravstvenoj ustanovi, velikim brojem oboljelih i preminulih od Covid-19, tražila njegovu ostavku.

On je, prema nepotvrđenim informacijama, imao srčane tegobe, a liječio se u Beogradu.

Odlukom ministra zdravlja Mahmutovića je tokom odsustva mijenjao Mirsad Đerlek koji je imenovan za njegovog zamjenika, odnosno, koordinatora te zdravstvene ustanove.

“Ja ću ostati koordinator za kovid pacijente. Mahmutoviću želim da se brzo oporavi, da svi zajedno, kao ekipa, ovo dovedemo do kraja. Mislim da imamo snage, kadrove, opremu i volju da ostvarimo svoj cilj i pobijedimo kovid”, poručio je Đerlek.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Kasnije tokom jutra ispred Dijagnostičkog centra okupilo se desetak ljekara Doma zdravlja, obučenih u skafandere, koji su okretanjem leđa izrazili nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da se prijave na konkurs Opšte bolnice za dobijanje specijalizacije.

Upravnik Opšte bolnice Alan Kurpejović rekao je da je sa predstavnicima lekara održan sastanak na kojem je odlučeno da se konkurs poništi, a da se po završetku procesa objedinjavanja Doma zdravlja i Opšte bolnice raspiše novi.

“Očekujemo da se taj proces završi do jeseni i da će tada biti raspisan veliki konkurs za 40 specijalizacija čime ćemo zadovoljiti želje naših mladih kolega da se školuju i usavršavaju, ali i potrebe zdravstvenog sistema u Novom Pazaru”, izjavio je Kurpejović.

U krugu Opšte bolnice bilo i desetak građana koji su i prethodnih dana protestvovali tražeći istinu o oboljelim i umrlim od Covid-19 u ovom gradu, kao i smjenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Oni su na kraju ostavili transparent sa natpisom “Hoćemo čoveka iz naroda, ne političkog poslušnika” i tekstom člana 115 Zakona o zdravstvenoj zaštiti po kojem direktor zdravstvene ustanove ne smije biti član organa političke stranke.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here