Foto: Ministarstvo odbrane

Predsjednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović zahvalio je Vojsci Srbije na pomoći i izjavio da su stigli ljekari koji su bili preko potrebni zato što je medicinsko osoblje koje radi u Domu zdravlja na ivici snage, preosi radio Sto plus.

“Mnogo njih je i inficirano i, može da se kaže, van radnih uslova. U ovom trenutku nam je to potrebno s obzirom na veliki broj pacijenata, koji su na kućnom lečenju, koji su zbrinuti ovde ili koji su transportovani u okolne gradove u Novi Pazar i Užice”, kazao je.

On je kazao da je Vojska Srbije efikasno reagovala i poslala nekoliko ljekara sa Vojnomedicinske akademije (VMA).

“Kada se pomene VMA, podrazumeva se da su to vrhunski stručnjaci i vrhunski ljekari, što nam uliva povjerenje da će sve to ići na bolje i da ćemo se do kraja meseca izboriti sa ovom bolešću svi zajedno i jedinstveni”, naglasio je Mujović.

Zamjenik komandanta poljske bolnice u Novom Pazaru potpukovnik Petar Ristić kazao je da su vojni lekari u Sjenicu došli da pomognu koliko god mogu.

“Došli smo da bismo sagledali situaciju i pomogli našim kolegama koji se herojski bore. Odlučili smo da napravimo adekvatne zone za kretanje lekara i pacijenata, da se napravi prijemno-trijažno odeljenje gde ćemo moći da razvrstavamo pacijente, jedan odvojeni objekat u kome će biti tretirani svi kovid pacijenti i stacionarni deo u kome će se evakuisati pacijenti iz glavne zgrade Doma zdravlja”, rekao je.

Zamjenik direktora Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović rekao je da je do sada pregledano oko 2.000 pacijenata.

“Ima pacijenata s teškom kliničkom slikom i obostranom upalom pluća. Njih je izmedju 70 i 80 procenata. Važno je da imamo pomoć pripadnika Vojske Srbije, kako bismo uspostavili kovid bolnicu u kojoj ćemo stacionirati pacijente, barem na odredjeno vrijeme dok ne budu upućeni u veće kovid bolnice ili ćemo stacionirati pacijente koji se vraćaju iz kovid bolnica kako bismo ih liječili još nekoliko dana dok se ne steknu uslovi da budu otpušteni”, rekao je Ćatović.

U posjeti Sjenici bio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je izjavio da će Vojska Srbije dati maksimum kako bi pomogla građanima.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here