Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić i lideri Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Muamer Zukorlić i Sulejman Ugljanin odbili su da za radio Sto plus govore o svojoj odgovornosti za trenutno zdravstveno stanje i veliki broj inficiranih i umrlih od korona virusa.

Kako prenosi ovaj novopazarski radio, prije nedjelju dana centralama stranaka, među kojima je i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) čiji je Ljajić predsjednik, poslali su ista pitanja, na koja niko nije odgovorio.

Pored pitanja o tome da li osjećaju odgovornost zbog loše zdravstvene situacije u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, trojicu lidera smo pitali i da li žale zbog organizovanja masovnih predizbornih skupova, bez poštovanja epidemioloških mjera zaštite svih učesnika.

Na mitingu SDP-a govorio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, za kojeg se kasnije ispostavilo da je inficiran korona virusom, a Ljajić je sa bine skočio među okupljene gdje su bili pojedini stranački funkcioneri, pa i zdravstveni radnici, koji su, takođe, kasnije oboljeli. Uz veliki broj pristalica, ova stranka slavila je i pobjedu.

Da je zaražen korona virusom potvrdio je i Zukorlić koji je u izjavama za druge medije isticao da njegova stranka nije imala informacije o epidemiološkoj situaciji u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, prebacujući odgovornost na svoje političke oponente zbog organizovanja skupova u tim gradovima.

Međutim, kada je već javnost bila upoznata sa velikim brojem oboljelih i umrlih, SPP je pozvala građane da u što većem broju izađu na ponovljene izbore ne bi li dobili još jedan poslanički mandat u Skupštini Srbije.

Ugljanin, čija je stranka organizovala veliki miting i u Tutinu i pozivala da se, u jeku epidemije, u što većem broju izađe na ponovljene izbore, samo jednom se pojavio u javnosti govoreći o ostvarenim rezultatima, a ne o njegovoj ili odgovornosti SDA Sandžaka za stanje u ovim gradovima.

Lidere stranaka koje imaju najveću podršku birača u gradovima koji su žarišta korona virusa u Srbiji upitani su i šta čine kako bi se ojačao zdravstveni sistem i pomoglo u liječenju obolelih, ali ni na to pitanje nije bilo odgovora.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here