Krađe šaht poklopaca u Novom Pazaru je dugogodišnji problem, međutim poslednjih dana su sve učestalije. Trenutno nedostaje preko 150 slivnika,a takav slučaj Javnom preduzeću ua uređivanje građevinskog zemljišta prijavili su i meštani Selakovca u ulici pored škole.

Iako nadležni stalno rade na postavljanju novih šaht-poklopaca i slivničkih rešetki u Novom Pazaru, oni skoro pa svakodnevno i nestaju. Osim što se bespotrebno troši novac iz gradske kase, opasnost da se neko od prolaznika ozbiljno povredi prilikom pada u neobezbeđeni otvor nemerljiva je novcem. Poslednji slučaj krađe šaht poklopaca je u Selakovcu u blizini škole, u ulicama, koje su najprometnije u ovom naselju.

Gde se preporodaju rešetke slivnika i šaht poklopci skoro svi znaju, a iz JP za uređenje građevinskog zemljišta pozivaju otkupljivače starog metala,građane I nadležne organe na saradnju u rešavanju ovog problema.

Ponovna ugradnja slivničke rešetke radnicima oduzme po četiri sata, a nisu zanemarljivi i podaci da u toku jedne večeri nestane i po nekoliko šaht poklopaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here