U Gradskoj kući održan je sastanak gradonačelnika Nihata Biševca i njegovih saradnika sa generalnim konzulom Republike Turske u Novom Pazaru, Bašarom Bašolom. Najvažnija misija tog diplomatskog predstavnbištva biće dovođenje turskih investitora u ovaj kraj ali i realizacija projekata u drugim oblastima, rekao je konzul Bašol.
“Gradonačelnik i njegovim tim su nam puno pomogli u procesu otvaranja konzulata i ovim prilikom im se javno zahvaljujem. Sve relevantne institucije iz Turske su zainteresovane za ulaganje u Novi Pazar i mi smo u stalnoj komunikaciji sa gradonačelnikom po tom pitanju. Ja sam petnaest godina diplomata, boravio sam u različitim zemljama ali prvi put imam osjećaj kao da sam kod kuće. Od strane vlasti Srbije i braće u Sandžaku dočekan sam nevjerovatno”, rekao je konzul Bašol.
Za gradonačelnika Nihata Biševca otvaranje konzulata Republike Turske historijski je važan događaj za ovaj grad, Sandžak i državu.
“Otvaranje konzulata Republike Turske u Novom Pazaru je rezultat sve boljih odnosa dvije zemlje i dva predsjednika. Veliki doprinos takvim odnosima dali su Bošnjaci u Sandžaku i Bošnjaci porijeklom iz našeg kraja koji žive u Turskoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here