Do konstituisanja saziva, sjednicom rukovodi najstariji odbornik Kasim Zoranić. Nakon što je utvrđeno da postoji kvorum i da sjednici prisustvuje 45 odbornika, predložena je dopuna dnevnog reda, prijedlog da odbornici na današnjoj sjednici glasaju za prijedlog izbora gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i članova Gradskog vijeća Grada Novog Pazara.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja kao i odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka ukazali su na zakonske neregularnosti, navodeći članove Poslovnika koji su prekršeni.

“Ne mogu odbornici predlagati dopunu dnevnog reda, niti glasati o tome, dok im se ne verifikuju mandati” proučili iz SPP-a.

Odbornik dr. Admir Muratović od gradonačelnika i članova Kriznog štaba zatražio izvještaj o smrtnosti u Novom Pazaru u vrijeme epidemije korona virusa, poručivši da su okrvavili ruke, te da će ih “proganjati” sve dok ih ne sruši sa vlasti.

Pored Dr. Muratovića, oštro obraćanje, uz podsjećanje na preko 300 mrtvih u gradu su imali i Edin Zećirović, Dr. Ferid Bulić, Enis Imamović i Ahmedin Škrijelj.

U toku je pauza. U snimku ispod teksta pogledajte prvi dio skupštine.

Konstitutivna Sjenica Grada Novog Pazara

Gepostet von Sandzak Televizija am Montag, 17. August 2020

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here