Radi sprovođenja zaštite od požara, spasavanja ljudi i imovine, sprečavanja i suzbijanja drugih tehničko-tehnoloških nesreća i elementarnih nepogoda, dobrovoljna vatrogasna društva formiraju dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Dobrovoljno vatrogasno društvo je dužno da formira, opremi i održava funkcionalnom najmanje jednu dobrovoljnu vatrogasnu jedinicu u skladu sa zakonom o dobrovoljnom vatrogasnom društvu i Pravilnikom o tehničkoj i kadrovskoj opremeljenosti dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.

U Novom Pazaru je ove godine počelo da radi Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) koje prema rečima osnivača ima ulogu prevencije ali i zaštite i spašavanja od požara i elementarnih nepogoda.

“Društvo trenutno broji 54 visoko obučena pripadnika za zaštitu od požara, vremenskih nepogoda i spasavanja” – rekli su tom prilikom osnivači.

Osnivač ovog Društva je Irfan Ugljanin, koji se prema svemu sudeći, bavi svim i svačim, samo ne prevencijom, zaštitom i spašavanjem od požara.

Ugljanin je kroz DVD u javnost počeo da se pojavljuje kao opozicioni političar vladajućoj većini u Novom Pazaru, a kao glavne argumente navodi javno dostupna dokumenta sa sajta grada.

Svedoci smo sve učestalih požara u Novom Pazaru, ali od 54 visoko obučena pripadnika DVD ni traga ni glasa. Čak se ni osnivač društva nije udostojio da sam poseti bilo koji objekat zahvaćen požarom, a kamo li učestvuje u njegovom gašenju.

Postavlja se pitanje, gdje je novac od tog drustva završio obzirom da niko nikada nije video opremu ili bilo sta drugo od tog drustva. Da li to drustvo zluzi za pranje para od domacih i stranih donacija ili da pomogne u nevolji? Do sada se bas i nisu naradili.

Iz vatrogasne jedinice Novi Pazar su nam potvrdili da nisu dobili asistenciju DVD Novi Pazar ni u jednom slučaju gašenja požara.

Postavlja se potanje za čiji interes postoji i čemu služi Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Pazar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here