Ugljaninova izjava o maskama ne zavređuje ozbiljan komentar, ali odgovornost za javnu riječ bi morala da se podrazumijeva, rekla je danas pomoćnik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Kisić-Tepavčević je za izjavu lidera SDA Sulejmana Ugljanina da postoji mogućnost da je u zaštitne maske stavljen virus, što je prouzrokovalo veću smrtnost, koju smatra besmislenom, rekla da ne zna da li je bilo ko mogao ozbiljno da shvati takvu izjavu.

“Ubijeđena sam da svaki građanin naše zemlje zna kako da se zaštiti. Ovakvim pitanjima ovde nije mjesto i ne treba gubiti vrijeme na njih“, objasnila je ona.

Istakla je da mora da postoji odgovornost za svaku javnu izrečenu riječ.

“Danas u savremenom svijetu mnogi sebi daju za pravo da pričaju stvari koje nisu iz oblasti njihove stručnosti. Zamolila bih medije da ne podržavaju takve vrste informacija”, poručila je ona.

Kisić-Tepavčević rekla je da je od ogromnog značaja nošenje maski i da ona ima smisla.

“To nije samo neka usputna preventivna mera, već ona smanjuje verovatnoću zaražavanja”, naglasila je ona dodajući da koliko god nam smetala maska treba upravo sada da od sebe pružimo maksimum i pridržavamo se mera.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here