Uočeno je da sanitarne preporuke poštuje manje građana Srbije nego pre dve nedelje zbog čega postoji strahovanje da bi epidemija korona virusa ponovo mogla da se razbukta.

To je danas izjavila Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktorke beogradskog Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović – Batut”.

Ona je na TV Prva kazala da ohrabruju pad dnevnog broja novoobolelih od KOVIDA-19 i podaci o broju pacijenata zdravstvenih ustanova i hospitalizaciji, ali da virus “i dalje cirkuliše” među stanovništvom Srbije.

“Ono što plaši sve nas je preterano opuštanje u situacijama kada znamo da je vurus tu… On se širi koliko mu mi dozvolimo”, upozorila je Kisić Tepavčević.

Ukazala je da se najavljeno uslovno dopuštanje priredbi u kulturi, poput pozorišnih i bioskopskih predstava, ne sme protumačiti kao signal da treba prestati s primenom zaštitnih mera.

Govoreći o ugostiteljskim objektima, navela je da su klubovi u zatvorenom prostoru bili “rasadnici bolesti” i značajno mesto prenošenja infekcije, zbog čega je preporučila da se bude samo u baštama ugostiteljskih objekata.

autor: KP


Izvor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here