Dosadašnji predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot, zajednički je kandidat koalicije SDA Sandžaka i Srpska napredna stranka za predsjednika ove opštine, nezvanično saznaje portal Sandžačke.

Nakon žestokih previranja unutar opštinskog odbora SDA u Tutinu oko imenovanja kandidata za predsjednika opštine, izbor je pao na Kenana Hota što je, kako se spekuliše, dio dogovora Ugljanina i Vučića.

Iz trke za predsjedničku funkciju je ispao njegov protivkandidat Salih Hot, dosadašnji zamjenik predsjednika opštine, koji je najčešće pominjan kao mogući kandidat za poziciju prvog čovjeka Tutina.

Kako također saznajemo iz krugova bliskih SDA, u toku je lobiranje da kandidaturu Kenan Hota za predsjednika tutinske opštine podrži i lider SDP-a Rasim Ljajić.

Inače, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, jučer se na društvenim mrežama posredno zahvalio predsjedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, odajući priznanje odborniku SNS-a Radetu Petroviću, koji je svojim glasom odlučujuće uticao na izbor predsjednice lokalnog parlamenta Selme Kučević iz redova SDA, i na taj način omogućio opstanak Ugljaninove stranke na vlasti u Tutinu.

“Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Tutin potvrđuje da u svakom narodu ima mnogo više dobrih i čestitih ljudi koji opšti društveni interes stavljaju iznad ličnog i partijskog i čija djela govore o njihovim kvalitetima što je potvrdio odbornik Rade Petrović. Bošnjačke stranke u Sandžaku treba da shvate da nije snaga u brojnosti nego u ljudskim kvalitetima”, objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici SDA Sandžaka.

Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here