ScreenshotBaš kao što smo i najavili u našem jučerašnjem tekstu, prorežimska medijska mašinerija krenula je u satanizaciju opozicije na osnovu jučerašnje izjave lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, kojom je podržao proteste u Srbiji.
Svima je odavno jasno da Ugljanin svojim izjavama samo pomaže Vučiću i režimu jer prorežimska medijska mašinerija u Srbiji uvijek to koristi da bi opoziciju u Srbiji predstavila kao antisrpsku i kao nekog koga podržava Ugljanin, koji je u Srbiji žigosan kao navodni separatista.
Tako prorežimski tabloid “Alo”, koji Ugljanina u svom tekstu naziva “Suljom ekologom”, navodi da je “sada sve jasno” i da će lider SDA predvoditi proteste simpatizera dijela opozicije okupljene oko Dragana Đilasa, najavljene za subotu.
“Sulejman Ugljanin, koji za Srbiju govori da je fašistička neman i druguje s Aljbinom Kurtijem, snažno podržao lažne borce za životnu sredinu i simpatizere Dragana Đilasa u nameri da i u subotu prave incidente”, piše Alo.
Podsjećamo Sulejman Ugljanin pozvao je jučer sve sandžačke patriote, bez obzira na vjeru i naciju, da se priključe građanima Srbije koji su se digli protiv aktuelne vlasti.
Screenshot/Alo.rsUgljanin je istakao da su građani konačno odlučili da se suprostave “mostrumu koji se zove velikosrpska politika, a koji predviđa da istrebi sve koji se sa njima ne slažu“.
“Čitavim bićem podržavamo proteste građana širom Srbije, jer narod može sve, a ovo je u skladu sa Ustavom zemlje. Ovo je u skladu sa izbornim zakonima, jer je vlast obećala jedno, a bori se za drugo“, rekao je Ugljanin.
Zbog čega ovo radi Ugljanin i zašto baš u ovom momentu? Ovom vrstom napada na režim Ugljanin zapravo želi pomoći tom režimu i Vučiću. I političkom laiku je postalo jasno da koga Ugljanin podržava, posebno retorikom kojom on to radi, zapravo je to medvjeđa usluga i direktna podrška Vučićevom režimu.
Novi protesti, šetnje, okupljanja građana i blokade najavljeni su za subotu, 4. decembra 2021. u Beogradu, Zrenjaninu i drugim gradovima Srbije.
Ekološki pokreti, inicijative i grupe građana najavljuju okupljanja iz različitih pobuda, a najvažnije su: protesti protiv ekološki štetnih projekata u Srbiji, protiv zagađenja vazduha, za povlačenje zakona o eksproprijaciji i za izmene zakona o referendumu.
Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here