Foto: radiostoplus.com

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Novog Pazara prekinuta je nakon sat vremena i prije nego što su verifikovani mandati izabranim odbornicima, javlja radio Sto plus.

Predsjedavajući, najstariji odbornik Kasim Zoranić, odredio je pauzu od 30 minuta nakon oštre polemike i protesta kandidata za odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Kako prenosi Radiostoplus.com, oni su za govornicom spriječili predsjednika Gradske izborne komisije Radoslava Milića da predstavi izvještaj o rezultatima lokalnih izbora, koji su održani 21. juna.

Kandidati za odbornike SPP i SDA Sandžaka negodovali su i osporavali prijedlog da se u dnevni red današnje sjednice uvrste i tačke izbora gradonačelnika i njegovog zamjenika, kao i članova Gradskog vijeća, tvrdeći da pravo prijave dopunskih tačaka imaju odbornici, a ne i kandidati za odbornike kojima još uvijek nisu verifikovani mandati.

Budući saziv Skupštine Novog Pazara činiće 21 odbornik sa liste “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, 11 sa liste “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, devet sa liste “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” i šest sa liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu”.

Za većinu su neophodna 24 odbornika.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here