Autor: NIK Tutin

Umjesto promjena u Tutinu, dobili smo vlast onakvu kakvu zaslužujemo. Decenijama se principijelno držimo statusa kvo, jer prosječan Bošnjak ne želi da mijenja već participira. Tako redovno dobijemo kontinuitet politike uz obavezno održavanje kadrovske osrednjosti.

Ova koalicija (SDA i SNS), kojoj će se uskoro pridružiti i SDP ne donosi ništa novo i veliko. Odsustvo ideologije nove-stare koalicije će nadomjestiti buduća korist, dok će konzumenti vizija biti samo na virtuelnom dobitku.

Ovo što se danas desilo u prodatoj sali Doma kulture je poraz onog dijela glasačkog tijela koji se koliko-toliko služi razumom prilikom upotrebe glasačkog listića.

Ovo je i poraz opozicije, koja ovu i ovakvu vlast ogrezlu u osrednjosti, neznanju, lopovluku, korupciji, nepotizmu i političkoj nedosljednosti ne može da decenijama demontira izbornom pobjedom.

Naravno, bilo bi realno da nosioci opozicionih lista preuzmu odgovornost i podnesu ostavke. Što se naravno neće dogoditi jer opozicione liste funkcionišu po istoj matrici kao i pozicione, uz otrcan izgovor da je uvijek odgovoran neko drugi.

U noći nakon izbora sam se ponadao da će konačno biti onako kako treba. Da je razum u toku izbornog dana bio u većem broju od broja korisnika bilo kog oblika mizernog, ličnog benefita koju birana vlast ponudi.

Pogrešna procjena uslijed zanemarivanja uticaja kapitala koji već dugo drma ovom kasabom i nada da je obraz prosječnog glasača postao vaktom konvertabilan.

Bilo kako bilo, dobili smo vlast koja nas oslikava. To smo mi. Takvi kakvi – sebi najgori.

Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here