Grupa od 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih dijelova Srbije stigla je danas popodne u Novi Pazar, gdje će pomoći svojim kolegama u Opštoj bolnici da se izbore sa povećanim brojem zaraženih korona virusom.

“Ovo su sve iskusni ljudi koji su prošli kroz kovid bolnice, bili u prvim redovima fronta za odbranu od korona virusa, koji će edukovati naše ljude, i koji će nam pomoći da spasimo što vise života u Novom Pazaru”, rekao je koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek na pres konferenciji.

On je zahvalio kolegama koji su koji su ostavili svoje porodice, svoje pacijente i došli da pomognu Novom Pazaru.

“Pola Srbije se danas javilo i reklo da hoće da dođe u Novi Pazar i pomogne. Jutros sam bio uplašen i zabrinut, ali sad, kad sam vidio entuzijazam ovih ljudi, možemo da kažemo da ćemo sigurno pobijediti zlo koje je snašlo Srbiju i Novi Pazar”, rekao je Đerlek i zahvalio i Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru, uz čiju je pomoć organizovan dolazak medicinskih radnika iz Srbije u Opštu bolnicu u Pazaru.

Oni će će u Pazaru primijeniti sistem epidemiološke zaštite i protokole liječenja koji su uspješno primjenjeni u drugim bolnicama u prethodna tri mjeseca, kako je ranije danas rekao Đerlek.

Doprinos svakog građanina, rekao je regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za Covid-19 Slobodan Milisavljević, jeste da se drže ličnih zaštinih mjera, da drže distancu, da se suzdrže od čestih kontakata sa ostali ljudima dok ne pobijedimo koronu.

Izvor: Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here