Foto: EPA-EFE

Na današnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori je do 17 sati, prema procjenama Centra za monitoring i istraživanja, glasalo 68,4 odsto birača.

PR koordinatorka CeMI-ja, Maja Bjelić, kazala je da je do 17 časova primljeno 550 nepravilnosti od kojih se 471 ne odnosi na kršenje preporuka NKT-a i smanjenje epidemiološkog rizika, dok je 79 nepravilnosti koje se odnose na kršenje preporuka NKT-a.

“Upoređujući podatke o prijavljenim nepravilnostima koje se ne odnose na kršenje preporuka NKT-a podaci su sledeći: Tokom prethodnih izbora CeMI je primio ukupno 110 prijava nepravilnosti, što je za 361 manje u odnosu na broj nepravilnosti koje su danas prijavljene.

U Crnoj Gori danas se održavaju parlamentarni izbori na kojima učestvuje šest koalicija i pet političkih partija. Lokalni izbori se održavaju u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju. Prema poslednjim anketama, najveću podršku ima DPS predsednika Crne Gore Mila Đukanovića – oko 35 odsto birača, a za njim su dve opozicione koalicije – prva je “Za budućnost Crne Gore” čiji je nosilac prof. Zdravko Krivokapić, a predvođena je Demokratskim frontom – oko 24,7 odsto (Demokratski front čine Nova srpska demokratija Andrije Mandića, Pokret za promjene Nebojše Medojevića, Demokratska narodna partija Milana Kneževića, Prava Crna Gora Marka Milačića, Socijalistička narodna partija).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here