Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

U Crnoj Gori danas se održavaju parlamentarni izbori na kojima učestvuje šest koalicija i pet političkih partija. Birališta su otvorena u sedam, a zatvaraju u 20 časova. Lokalni izbori se održavaju u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju. Pravo glasa ima 540.026 građana.

Prema posljednjim anketama, najveću podršku ima DPS predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića – oko 35 odsto birača, a za njim su dvije opozicione koalicije – prva je “Za budućnost Crne Gore” čiji je nosilac prof. Zdravko Krivokapić, a predvođena je Demokratskim frontom – oko 24,7 odsto (Demokratski front čine Nova srpska demokratija Andrije Mandića, Pokret za promjene Nebojše Medojevića, Demokratska narodna partija Milana Kneževića, Prava Crna Gora Marka Milačića, Socijalistička narodna partija).

Podaci CDT-a su da je do devet sati na biračka mjesta izašlo je 14,3 odsto birača, odnosno 75.600 građana sa pravom glasa.

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

To je, kako su saopćili, više nego dvostruko više u odnosu na parlamentarne izbore 2016. kada je do devet sati glasalo 6,5 odsto birača.

CDT je saopćio da je na nekoliko biračkih mjesta bilo problema sa uređajem za elektronsku identifikaciju i kršenja tajnosti glasanja.

CEMI, organizacija koja posmatra izbore, je u prva dva i po sata glasanja zabeležio 82 prijave koje se tiču neregularnosti glasanja.

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here