Moj otac Šaban Hadžović (69) i Enver Papić (46) vraćeni su iz užičke bolnice u Sjenicu u vrlo teškom stanju i ubrzo su preminuli. Moj otac i Enver nisu lutke, već ljudi. Neko bi za ovo što im se dogodilo morao da odgovara.

Ovako je, sa gorčinom u glasu, Murat Hadžović, sin preminulog Šabana, govorio o dešavanjima u noći 30. juna kada su Šaban i Enver preminuli pošto su poslije pregleda vraćeni iz užičke bolnice, pišu Novosti. Te noći u sjenički Dom zdravlja vraćeni su u vrlo teškom stanju. Prema riječima njihovih porodica, preminuli su ubrzo, jedan za drugim, obojica od gušenja.

“Otac je preminuo čim su ga vratili. Par dana prije kobnog događaja otežano je disao, imao je kratak dah, povremeno i temperaturu koju smo mu skidali lijekovima. Mislili smo da je obolio od kovida 19. Prije nego što je upućen u Užice ljekari su nam rekli da je imao izuzetno nizak nivo kiseonika u krvi. Sa Enverom je hitno upućen u Užice”, kaže Murat Hadžović.

Hadžović kaže da su odmah obezbjeđeni sanitetsko vozilo i ljekarska pratnja.

“Doktor Edin Žajec je sve vrijeme bio uz mog oca i znam da je dao sve od sebe da ga spase. Kada su stigli u Užice, javio mi je da je izašla doktorka Katarina Đorđević i po naredbi direktora užičke bolnice napisala izvještaj u kome piše da se moj otac vrati u sjenički Dom zdravlja. Tati i Enveru uradili su brzi test na koronu, koji je navodno bio negativan. Nisu ih čak udostojili da ih izvedu napolje, već su ih pregledali u sanitetskom vozilu”, kaže Hadžović.

Hadžović kaže i da bi za to što se dogodilo njegovom ocu i njihovom sugrađaninu Papiću trebalo neko da odgovara.

“Ne bih volio da se to što se dogodilo, desi još nekom. Ne tražimo ništa, samo malo humanosti. Da neko izađe i kaže da je pogrešio. Greške se svima dešavaju, ali bi onaj ko je odgovoran trebalo da izađe i kaže: “Žao mi je, pogrešio sam”.

Zaposlenima u DZ u Sjenici nije jasno zašto su dvojica pacijenata u izuzetno lošem stanju vraćena u Sjenicu kad Dom zdravlja nema opremu da pomogne ljudima s tako teškom kliničkom slikom.

Komisija utvrđuje moguće propuste

Portparol Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević juče nam je poručila da stručna komisija još utvrđuje da li je bilo propusta u slučaju dvojice pacijenata iz Sjenice u bolnicama u Užicu i Sjenici. To je potvrdio i direktor ove ustanove dr. Miloš Božović.

“Pacijenti su primljeni i pregledani na Infektivnom odjeljenju užičke bolnice, a nakon pregleda infektolog im je prepisao terapiju i odlučio gdje treba da budu smješteni, a riječ je o isturenom odjeljenju bolnice u Sjenici”, rekao je Božović.

Izvor: Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here