Viši sud u Beogradu zaključio je glavnu raspravu u parnici Prijepoljaca, Samira Tandira i Alema Rovčanina, kojom prvi od drugog traži naknadu nematerijalne štete od milion dinara na ime duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda. Tužilac zahtjeva i naknadu od 78.250 dinara na ime troškova tužbe i pristupa sudu, pride po 30.000 dinara za kilometražu za svaki dolazak, kao i sudsku taksu po odmerenju suda, ali tuženi zahtjeva to isto u svoju korist, prevoz i taksu, s tim što su troškovi njegove tužbe i ročišta 124.000 dinara.
Sudija Milena Vasić Pejčić završila je raspravu da se odluka javno ne objavljuje, već će punomoćnicima stranaka naknadno da bude dostavljen prepis odluke.
Tandir je, inače, u tužbi naveo da je milionski duševni bol pretrpio pošto je Rovčanin 16. januara 2018. godine, kao glavni i odgovorni urednik portala „PP Media” u Prijepolju objavio tekst pod naslovom – „Micanović: Mekić, Tandir i njegova tetka me reketirali? Tandir: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Micanovića”.
U tužbi se dodaje da je Tandir, po navodu portala ( u tekstu preuzetom sa Glasa zapadne Srbije), februara 2017. oko 23 sata pozvao na sastanak izvjesnog Adisa Micanovića koji je sastanak opisao na sljedeći način:
„Krenuo je pretećim i ucjenjivačkim tonom, prijećeno mi je da ako ne potpišem taj nalog za prenos sredstava u iznosu od 250.000 dinara na Odbojkaški klub Bambi volej biće izbačen iz opštinskog finansiranja i biće ugašen i da će sve učiniti da mojoj djeci, koja su sjajni studenti na Filološkom i Medicinskom fakultetu, budu uništeni poslovni životi”.
Na raspravi tužilac Tandir je izjavio da je u trenutku objavljivanja spornog teksta bio odbornik u SO Prijepolje i šef odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja, ali se „ne sjeća da li je u tom trenutku obavljao još neku funkciju jer se tada mijenjalo ime stranke.

„Povodom navoda Adisa Micanovića da je protiv mene podnijeta krivična prijava Osnovnom tužilaštvu u Prijepolju navodim da mi ona nije poznata, ne mogu da se sjetim da li sam povodom navedene prijave pozivan u PU Prijepolje, ne mogu da se sjetim da li sam saslušavan u PU Prijepolje, i ne znam da li se tim povodom protiv mene vodi krivični postupak. Poznato mi je, međutim, da se Micanović nalazi u inostranstvu” – kazao je Tandir na raspravi u Beogradu.
On je, takođe, dodao da se šteta mjeri i time što može da bude uništena njegova politička karijera koja je na početku.
U svom iskazu pred sudom, novinar Alem Rovčanin istakao je da je u cjelosti ispoštovao kodeks profesije i izvršio relevantne provjere.
„Znam da je Micanović nakon cijele ove situacije štrajkovao glađu sa odbojkašicama i to ispred opštine jer im je dodijeljen neki mali iznos u odnosu na ranije, a prije toga im je bilo odobravano i više od milion dinara” – naglasio je Rovčanin.
Raspravu je obilježio i neobičan događaj. Naime, nakon što je Tandir odgovarao na pitanja sudije i svog punomoćnika data je petominutna pauza, poslije koje se privatni tužilac Samir Tandir nije više pojavio u sudnici, jednostavno je otišao.
Inače, Tandir je bivši imam a danas u političkom i javnom životu Prijepolja sjedi u lokalnom parlamentu kao odbornik. Takođe, kao član stranke Muamera Zukorlića drži mjesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije, a u stranci zauzima položaj potpredsjednika.
Samir Tandir: Imao sam neodložne poslove u Vladi RS
Odgovarajući na pitanje, zbog čega je napustio suđenje, Samir Tandir kazao je da je imao već unaprijed i neodložan sastanak sa ministarkom ekologije Irenom Vujović i da je zbog toga morao da napusti suđenje.
GZS i PPmedia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here