Stranica Stari dedo koju uređuje ekipa uposlenika Gradske uprave u Novom Pazaru u sastavu: Fikret Nikšić, Husein Memić i Almedin Ljajić je po prvi put medijski udarila na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da on nema zasluge u obnovi Dijagnostičkog centra, već da su to zasluge ministra Rasima Ljajića.

Tekst objave prenosimo u cjelosti:

PRAVO SJEDIŠ A KRIVO ZBORIŠ

Ovo su fotografije “najmodernije bolnice” u Srbiji koja se nalazi u Novom Pazaru, sa kojima je predsjednik mahao sinoć u studiju Rts.

Na tim fotografijama je Dijagnostički centar, otvoren 2017. godine, sagrađen od strane Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, baš kao i dvije škole u Novom Pazaru i direktna je zasluga ministra Ljajića, koji je obezbijedio donacije, kako za Dijagnostički centar, tako i za škole.

Za izgradnju centra od 1400 m2, utrošeno je preko 3 miliona eura (za opremu i zgradu). Zarad istine i upoznavanja javnosti iznio sam ovaj podatak koji je itekako poznat ali se danas ne spominje.

Dakle predsjedniče Aleksandre, niste ovo napravili vi, već Arapi. Donacija!

Nova zgrada Hitne Službe u Novom Pazaru otvorena je 2018. godine i sagrađena je od donacija Europske unije i sredstvima grada Novog Pazara. Dakle ni ovo niste vi napravili.

E sad, sinoć kazaste da je u Novom Pazaru više uloženo u zdravstvo za zadnjih 8 godina, nego za vrijeme Josipa Broza.

Pa da ti kažem i ovo:

-Zgrada Grudnog odjeljenja je sagrađena odmah po završetku Drugog svjetskog rata, danas je u funkciji i tu su smješteni bolesni od virusa.

-Zgrada Hirurškog odjeljenja je sagrađena prije 70 godina, danas je u funkciji i u njoj se nalazi i Ginekološko odjeljenje i Operaciona sala.

-Zgrada Infektivnog odjeljenja je najstarija zgrada u krugu bolnice i sagrađena je prije 85 godina, danas je u funkciji i tu su smješteni bolesni od virusa.

-Zgrada Opšte bolnice je stara 55 godina i danas je u funkciji.

-Zgrada Dječijeg odjeljenja je stara 70 godina i danas je u funkciji.

-Zgrada Internističkog bloka je sagrađena tako što je režim Slobodana Miloševića prodao sve placeve koji su okruživali bolnicu i samo mali dio novca uložio u izgranju bloka, dok je ostatak završio u Beogradu.

I da, Vlada Srbije je sagradila Medicinsku školu, zajedno sa gradom Novim Pazarom koji je obezbijedio parcelu i infrastukturu, 2009. godine. Ona nosi ime “Dva Heroja” i mi se time ponosimo za razliku od tvoje vlasti koja nije nikog optužila za njihovo stradanje.

To je ono što je izdvojeno u zdravstvo ovog grada. Ukupno oko 2.5 miliona eura za više od 10 godina. A ova bolnica liječi više od 250.000 ljudi iz Pazara, Raške, Tutina, Sjenice, Pešteri, Ribarića, nerijetko i hitne slučajeve iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka.

Sve ostalo su donacije koje i danas dobijamo od Eu i Turske.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.

Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here