Predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović obratio se rukovodstvu i građanima Novog Pazara, Tutina i Sjenice povodom nemilih zdravstvenih okolnosti izazvanih korona virusom. Prenosimo obraćanje u cjelosti:

”Poštovani,

U svoje lično ime i u ime svih građana Rožaja izražavam iskreno žaljenje zbog aktuelne epidemiološke situacije sa kojom se suočavate. Posebno saosjećamo sa porodicama koje su od posljedica virusa izgubile svoje članove, a onima koju su oboljeli želimo brz oporavak.

Potresne slike iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice koje ovih dana preplavljuju javnost svjedoče o ozbiljnosti zdravstvenog izazova koji vas je zadesio.

Poručujem vam da su rožajska opština i njeni građani na raspolaganju za svaki vid pomoći koju možemo pružiti u ovim, nažalost, ograničenim okolnostima.

Ubijeđen sam da će zdravstvena kriza, koja iz dana u dan raste, uskoro postati ružna prošlost koja će se naći među problemima koje su vaši građani uspješno prevazišli jer istorija svjedoči o strpljivosti, iskrenosti i istrajnosti ljudi vašeg i našeg kraja.

Od srca vam želimo da vaše lokalne zajednice, kao  i ostali gradovi u Srbiji, krenu u oporavak od posljedica korona virusa i da  kao region pobijedimo u ovoj zajedničkoj borbi.

Rožaje je svom svojom snagom uz vas utoliko više što nas povezuju neraskidive rodbinske, prijateljske i kulturološke veze” navodi se u pismu predsednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića.

Senada Kalić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here