Trener biciklista Novog Pazara Hazbija Hukić rekao je da su u tom klubu posvećeni radu s najmlađim kategorijama i da u nastupajućoj sezoni najviše očekuje od mlađih kadeta i poletaraca.
“Prošle sezone ostvarili smo dobre rezultate, pre svega kod poletaraca. Tu smo ekipno bili drugi na drumu i u planinskom biciklizmu. Pojedinačno, Kaim Murtezić bio je prvi u planinskom, dok je Emin Društinac zauzeo drugo mesto u drumskom biciklizmu”, podsetio je Hukić.
“Opet dosta očekujem od poletaraca i mlađih kadeta, a imaćemo u pojedinačnoj konkurenciji i kadete, ali i juniore. Posle pauze ponovo će voziti Mervan Hahuša, tu je i Tahir Zoronjić, Kurtanovići i ostali”, dodao je on.
Hukić je naveo da su njegovi biciklisti pre dve sedmice počeli s intenzivnijim treninzima, ali i da su pauzirali tokom nekoliko hladnijih dana.
“Želimo da sačuvamo decu. Inače, mnogo toga zavisiće od epidemiološke situacije, zdravstvenog stanja takmičara i nas trenera. Prošla sezona kasnila je zbog koronavirusa, a bilo je i otkazivanja trka. Nadam se da će sve biti u najbolje redu”, kazao je Hukić.
Prva trka iz ovogodišnjeg kalendara Biciklističkog saveza Srbije biće vožena 11. aprila, kada je u Šidu na programu Kup Srbije u planinskom biciklizmu.
M. Minić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here