Troje djece, blizance, dječaka i djevojčicu od sedam godina i sina od četiri godine, sinoć je njihov otac zadavio u potkrovlju u zagrebačkim Mlinima, nakon čega se upucao, prenosi zagrebački Jutarnji list.
Kako prenosi Jutarnji list, ubica je preživio i prebačen je u bolnicu, a tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađe četvorogodišnje dijete u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnoj sobi, šokirala su sve zvaničnike koji su bili na mjestu ovog zločina bez presedana.
Nije poznato ko je prijavio policiji da se nešto dogodilo u stanu trospratne urbane vile sa potkrovljem, ali su policija i hitna pomoć brzo stigli na lice mjesta.

U spavaćoj sobi pronašli su mrtvo tijelo četvorogodišnjeg djeteta na krevetu, a blizance, dječaka i djevojčicu, u dnevnoj sobi u kojoj su se nalazile i njihove igračke sa kojima su se igrali prethodne večeri. Kako nezvanično saznaje Jutarnji, roditelji djece su bili razvedeni i djeca su najvjerovatnije vikend provela sa ocem koji ih je zadavio svojim rukama, a nakon tog ludog čina očigledno je posegnuo za oružjem i pokušao da presudi. Za sada nije poznato u kakvom je stanju.
Kako prenosi Jutarnji, policija od ranih jutarnjih časova vrši uviđaj, a jutros su tijela troje dkece prevezena u Institut za sudsku medicinu i kriminologiju, gdje će obdukcijom biti utvrđen uzrok smrti.
Otac djece je iskusni finansijski konsultant koji je diplomirao na Univerzitetu Donau-Universitat Krems i magistrirao poslovnu administraciju (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim lizing kompanijama, ali i na rukovodećim pozicijama u Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugi.
Nova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here