Foto: Facebook/SandzakOnline

Novi nalet virusa korone u Srbiji najteže je pogodio Novi Pazar, gdje je broj zaraženih porastao na 466. Na društvenim mrežama smo mogli da vidimo potresne snimke iz pazarske bolnice, a reakciju na teško stanje i razne probleme na koje medicinsko osoblje tamo nailazi, pročitali smo večeras i u otvorenom pismu hirurga Enesa Zogića, koje je uputio direktoru Opšte bolnice Mehu Mahmutoviću.

Njegovo pismo vam prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani, za one koji me ne znaju, ja sam hirurg u OB Novi Pazar. Trenutno sam na radnom mestu, dežuram. Shodno razvoju situacije i teškog stanja izazvanog epidemijom Covid-19 virusa, direktoru OB Novi Pazar, dr M. Mahmutoviću upućujem OTVORENO PISMO

Direktore, za tebe imam samo jedno pitanje: da li si ti normalan?!? U ovakvoj situaciji, kada je našoj bolnici i našim građanima svaki zdravstveni radnik neophodan, svaki anesteziolog zlata vredan, ti našeg vrsnog anesteziologa, dr Fekovića šalješ na prinudni odmor i udaljavaš ga sa radnog mesta i iz bolnice. A zašto?!? Zato što je pod enormnim stresom emotivno reagovao na neprofesionalno, neodgovorno i nemarno ponašanje “stručnjaka” iz Kragujevca koji su nam došli na “ispomoć” zbog čega je izgubljen jedan mladi život našeg policajca (da mu Bog dragi podari najljepše mesto na onom svijetu, a porodici i prijateljima moje iskreno saučešće), a da mu nije pružena prilika da se za njega uradi sve što je bilo moguće! Pritom su bili ugroženi životi još dvojici njegovih kolega! Srećom, brzom intervencijom Ministarstva UP ova dva naša sugrađanina su hitno transportovana za Beograd u pratnji istog tog Fekovića, da se u toku transporta bori da ih održi u životu!

OTVORENO PISMO DIREKTORU OB NOVI PAZAR Postovani gradjani, za one koji me ne znaju, ja sam hirurg u OB Novi…

Posted by Sandzak::Online on Monday, 29 June 2020

Da li znaš direktore, šta u ovakvim situacijama znači anesteziolog?!? Da li znaš koliko naši anesteziolozi ginu od posla svo ovo vreme u borbi za svaki život?!? Udaljavanjem Fekovića ne kažnjavaš njega, direktore,… kažnjavaš ovaj narod!!! Sa kojim pravom direktore?!? Sa kojim pravom?!?

Zbog ovoga, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu,… i daj neopozivu ostavku!!!!

Dr. Enes Zogić

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here