Foto: Grad Novi Pazar

Mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji smatramo da treba da preuzmemo odgovornostu u opštinama u kojima su nam građani ukazali najveće provjerenje, a to su Novi Pazar, Prijepolje i Priboj. Tamo gdje nas nisu prepoznali kao politiku sa vizijom budućnosti, tamo neka drugi preuzmu odgovornost u skladu sa ukazanami povjerenjem građana”, rekao je gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar Nihad Hasanović, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara i predsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP).

Hasanović je govorio i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i ekonomskim posledicama pandemije.

Hasanović je kazao da se epidemiološka situacija polako smiruje, ali da nije vreme za opuštanje, te pozvao građane da se i dalje pridržavaju preporučenih zaštitnih mjera, kako se onakva situacija nikada ne bi ponovila. On je rekao da su najteže i nenadoknadive posljedice korone izgubljeni životi i izrazio nadu da se takva sitacija neće više ponoviti. On je zahvalio svima koji su doprinijeli da se teška situacija u Novom Pazaru prevaziđe.

”Naša Opšta bolnica je preko noći prerasla u Regionalnu covid bolnicu u kojoj su se lečili i pacijenti iz Sjenice i Tutina. Uz maksimalnao angažovanje svih raspoloživih resursa, imali smo podršku i najvišeg državnog vrha, vojske, ljekara iz svih republičkih kliničih centara, kao i ljekara iz BiH, ali i dragocjenu pomoć naše dijaspore. U jednom trenutku imali smo blizu 400 pacijenata. Nadam se da je najteže prošlo i molim građane da vode računa i poštuju preporučene mjere zaštite”, kazao je Hasanović.

Epidemija mijenja prioritete

Komentarišući ekonomske posljedice pandemije sa kojima se suočavaju sve zemlje sveta, Hasanović je rekao da će se i u Novom Pazaru mijenjati prioriteti, te da će se, u zavisnosti od punjenja budžeta, realizovati i planirani infrastrukturni projekti.

“Cio svijet se bori sa ekonomskim posljedicama koronavirusa, pa i Novi Pazar. Pored vanrednih troškova, suočavamo se sa slabijim punjenjem budžeta, smanjenom posjetom dijaspore, koja nam je značajno pomogla u najtežim trenucima jer dijaspora je naš siguran investitor”, izjavio je Hasanović.

Kao pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Hasanović je istakao da u toj oblasti neće biti zastoja; da će se planirane aktivnosti realizovati, ali najverovatnije sporijom dinamikom od predviđene.

“Preispitaćemo mogućnosti i prioritete u zavisnosti od punjenja budžeta. Trenutno se gradska kasa puni 60 odsto planiranog iznosa. Infrastruktura sada ne može biti glavni prioritet, kada imamo stare i nemoćne ljude i mnogo onih kojima je potrebna pomoć”, rekao je Hasanović.

Lokalna vlast refleksija republičkog nivoa

Hasanović je najavljujući konstituisanje lokalne vlasti u Novom Pazaru i sandžačkim opštinama rekao da će SDP preuzeti odgovornost u mjestima gdje su im građani ukazali poverenje na poslednjim izborima.

”Naš prioritet je da ono što imamo na republičkom nivou i u ovom mandatu, a sigurno da ćemo imati značajnog učešća, da to spustimo na lokal u ovih šest sandžačkih opština. Mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji smatramo da treba da preuzmemo odgovornostu u opštinama u kojima su nam građani ukazali najveće provjerenje, a to su Novi Pazar, Prijepolje i Priboj. Tamo gdje nas nisu prepoznali kao politiku sa vizijom budućnosti, što se može videti na primjeru Novog Pazara, tamo neka drugi preuzmu odgovornost u skladu sa ukazanami povjerenjem građana”, zaključio je Hasanović.

Izvor: RTV Novi Pazar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here