Foto: Grad Novi Pazar

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama čestitke pripadnicima islamske vjeroispovesti uputili su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsjednica skupštine Hanadi Hajdinović, i zamjenik gradonačelnika Nebojša Ravić.

Gradonačelnik Biševac je naglasio da je Bajram prilika da u duhu tradicije i običaja radost podijelimo sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama, uz mere opreza.

“U ime Grada Novog Pazara i u svoje lično ime svim pripadnicima islamske vjeroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban bajrama. Ovaj veliki praznik muslimana simbolizuje žrtvu i odricanje i podsjeća nas na njegov značaj, duhovnu obnovu, jedinstvo i porodične vrijednosti, kao i na važnost međusobnog poštovanja i razumjevanja.

Bajram je prilika da u duhu tradicije i običaja radost podelimo sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama, uz mere opreza. Budimo odgovorni, čuvajući ne samo sebe i već i sve oko nas. Želim da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i sreći sa svojim porodicama i prijateljima. Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je Biševac.

Foto: Grad Novi Pazar

Predsjednice Skupštine Hanadi Hajdinović je apelovala na građane da tokom ovog velikog blagdana prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi”

“Svim građanima Novog Pazara, pripadnicima islama, čestitam nastupajući blagdan. Želim Vam da ovaj Kurban bajram svima donese mir i radost i da ga provedete u zdravlju, sreći i blagostanju u krugu svojih najbližih.

“Apelujem na sve građane da tokom i ovog velikog blagdana prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi. Sjećajući se svih onih koji su preselili na drugi svijet, neka radost Kurban bajrama naše domove ispuni toplinom, a naša srca iskrenom željom za jačanjem međusobnog povjerenja i za postizanjem jedinstva našeg naroda”, navela je Hajdinović.

Bajramsku čestitku građanima islamske vjeroispovesti uputio je i zamjenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić.

“Svim građanima islamske veroispovesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom velikog praznika Kurban bajrama . U vremenima velikih iskušenja više od svega potrebna nam je sloga i zajedniči rad na očuvanju mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe. Neka radost praznika ispuni vaše domove radošću i ljubavlju za bližnje”, poručio je Ravić.

Izvor: Indeksonline.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here