Grupa organizacija civilnog sektora (OCD), novinara i medija Novog Pazara zatražili su danas transparentan rad Kriznog štaba, više pouzdanih informacija i ažuriranje spiskova potreba neophodnih materijalnih potreba i volontera.

Oni su u zajedničkom saopćenju za javnost ocijenili da je situacija u gradu neznatno bolja, ali su se i zapitali “gdje je Krizni štab, šta radi to tijelo, kakve procjene razvoja situacije donosi, na čemu bazira svoje odluke, ko će izvršavati te odluke i na koga se one, uopšte, odnose?”

OCD, novinari i mediji smatraju da “preopterećeni koordinator Bolnice ima povremene šumove i zastoje” u komunikaciji sa nekim lokalnim medijima.

“Manjak pouzdanih informacija, nedostatak koordinacije, potpuno odsustvo transparentnosti ima za posljedicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koje preduzimamo kao zajednica”, navodi se u saopštenju.

Naglašavajući da stavljaju sve svoje kapacitete na raspolaganje Kriznom štabu, od donosilaca odluka u Novom Pazaru se traži redovno zasjedanje, svakodnevno obavještavanje o razvoju situacije i davanje instrukcija, savjeta i preporuka građanima.

OCD, novinari i mediji navode da bi ukupna situacija mogla da se poboljša svakodnevnim pouzdanim informacijama o broju testiranih, oboljelih, hospitalizovanih i umrlih u Opštoj bolnici u Novom Pazaru i drugim COVID-bolnicama u širom Srbije.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here