Foto: Facebook/ SenadF.Ganić

Profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Senad Ganić prokomentarisao je na Facebooku aktuelnu situaciju sa epidemijom koronavirusa ocijenivši da veliki broj građana traži odgovornost nadlježnih za katastrofu koja se desila zbog naglog širenja zaraze.

“Najodvratniji su mi oni koji se prave mutavi, pa cijelu situaciju u vezi sa zahtjevom velikog broja građana da odgovorna lica odgovaraju, izvrću naopačke, izigravajući neke razumne osobe. Njihov glavni argument u njihovoj beskrajnoj servilnosti i brutalnom antihumanizmu i besramlju je, vjerovatno ste primetili: “narodu očito treba neka žrtva da usmjeri na nju bes”.

Vi koji to govorite ste stvarno najgore od ovoga naroda! Ne, narodu nije potrebna više nijedna žrtva. Mi ne možemo da prebrojimo više žrtve. Narodu je potrebna odgovornost onih, koji su, skrivajući pravo stanje, doprinijeli da žrtava ima mnogo više nego bi ih inače bilo.

Samo odgovornost i njeno priznanje daju neku garanciju da se takve stvari više ne ponove. Evropa je izgrađena na odgovornosti a ne na besramnim botovima i smutljivcima!”, napisao je profesor Ganić.

A najodvratniji su mi oni koji se prave mutavi, pa cijelu situaciju u vezi sa zahtevom velikog broja građana da…

Posted by Senad F. Ganić on Thursday, 16 July 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here