Fudbaler Bosne i Hercegovine Belmin Halilović dobio je otkaz u FK Modriča poslije četiri dana zbog veličanja Ratka Mladića, piše Klix.ba.

Kako se navodi, 23-godišnji defanzivac je 10. jula potpisao ugovor sa Modričom, a već dan kasnije internetom je počeo da kruži “skrinšot” njegove poruke sa Fejsbuka, na kojoj se vidi da je u majici sa motivima Republike Srpske i gdje sagovorniku poručuje “Živio Ratko Mladić”.

Zbog toga se oglasila i Modriča koja je obavjestila javnost da je Halilović dobio otkaz poslije samo četiri dana provedena u klubu.

– Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio da raskine ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtjeva da se isključivo koncentrišu na sport i profesionalne obaveze koje fudbal nosi – navodi se u saopštenju Modriče.

Halilović je bosanskohercegovačkoj javnosti postao poznat 2016. godine kada je na utakmici između juniora Zrinjskog i njegovog Olimpica nakon sudara sa saigračem golmanom Irfanom Šetkićem izgubio svijest, a pravovremenom reakcijom život mu je spasio sudija Darko Obradović.

Izvor: Klix.ba


Broj pregleda:
461
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here