AktuelnoSvijet
maj 16, 2021, 08:16 am
19

Palestinac Muhammed al-Mensi od početka izraelskih napada snima i dokumentira zločine u blokiranom Pojasu Gaze, a tokom fotografiranja tijela poginulih pronašao je i dvojicu poginule braće, javlja Anadolija.
Muhammed je u video poruci na društvenim mrežama kazao da je fotografirao tijela poginulih Palestinaca u bolnici i da je među njima prepoznao i dvojicu braće.

“إخوتي اتنين شهداء راحوا ماتوا”.. ناشط فلسطيني كان يغطي وصول عدد من الشهداء للمستشفى الإندونيسي في #غزة ليتفاجأ بوجود شقيقيه من ضمنهم pic.twitter.com/iGIe779RBc

— قناة الجزيرة (@AJArabic) May 15, 2021

Izrael izvodi žestoke napade
“Fotografirao sam u Indonezijskoj bolnici ranjene i poginule u izraelskim napadima. U jednom trenutku sam prepoznao dvojicu braće koji su položili živote kao šehidi (mučenici). Dokumentirajući jevrejske zločine shvatio sam da su mi braća poginula. Ahmed i Yusuf su šehidi. Neka se Allah smiluje svim šehidima“, kazao je Muhammed al-Mensi.
Izraelske snage od 10. maja izvode žestoke napade na blokirani Pojas Gaze. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.
Posljednje žrtve izraelskih napada bile su dvije žene i osmero djece koji su ubijeni u napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati.
IZVOR: AGENCIJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here